ZAVESE | ZEBRA ZAVESE


 

Zebra zavese – Dan i noć zavese

Savršen izbor za Vaš dom

Novitet u našoj ponudi je i specificna vrsta rolo zavesa, zebra zavesa ili popularno „dan i noć“ zavese. Sastoje se od mehanizma i platna, koje je dvoslojno, tako da se naizmenično smenjuju transparentna i netransparentna polja tkanine. Pomeranje platna se vrši ručno pomoću lančića.

Na taj način tkanina se pomera po visini i stepenom preklapanja polja reguliše se nivo propuštanja svetlosti u prostoriju.  Moguće je i pokretanje zebra mehanizma preko daljinskog upravljanja i elektromotora. Zebra zavese se mogu montirati u plafon, zid ili u okvir samog prozora.

Zebra zavese su moderan način za dekoraciju prozora. One nude jedinstvenu kombinaciju zaštite od sunca i estetike. U ovom članku ćemo istražiti različite vrste Zebra zavesa, prednosti njihove upotrebe, kao i to kako odabrati prave zavese za vaš dom. Pogledajte i naš asortiman tapeta za nove ideje i inspiracije za uredjenje.

Šta su Zebra zavese?

Zebra zavese su inovativni proizvod koji kombinuje funkcionalnost rolo zavesa i horizontalne zavese. Ove zavese su dostupne u različitim materijalima, bojama i dezenima, tako da mogu biti prilagođene bilo kojem stilu enterijera.

Dan i noć zavese

Dan-noć zavese su praktično i moderno rešenje za vaš dom. Ovim zavesama se može postići potpuna zaštita privatnosti tokom celog dana. Osim toga, dan-noć zavese su vrlo dekorativne i dostupne su u širokom spektru boja i dezena. Njihova funkcionalnost i estetski dizajn ih čine idealnim izborom za svaki prostor. Ako želite da osvežite vaš dom, razmislite o ugradnji dan-noć zavesa.

Kako funkcionišu?

Zebra zavese funkcionišu na način da kada se pomeraju preko prozora, mogu se podesiti tako da dopuste različite količine svetla. Zavese se sastoje od dva sloja tkanine, sa horizontalnim prugama koje omogućavaju podešavanje količine svetla koja ulazi u prostoriju pomoću pvc lančića ili daljinskog upravljača. Ovo čini Zebra zavese izuzetno prilagodljivim proizvodom.

Različite vrste Zebra zavesa

Postoji mnogo različitih vrsta Zebra zavesa koje su dostupne na lageru Mega Concept-a.

Prednosti Zebra zavesa

Postoji mnogo razloga zašto biste trebali da razmotrite upotrebu Zebra zavesa u svom domu.

Prilagodljivost Zebra zavesa

Jedna od glavnih prednosti Zebra zavesa je njihova prilagodljivost.

Možete ih podešavati kako biste kontrolisali količinu svetlosti koja ulazi u prostoriju. Možete ih podizati i spuštati da biste potpuno zatvorili ili otvorili prozor.

Ovo čini Zebra zavese savršenim izborom za prostore koji se koriste u različito doba dana, kao što su dnevne sobe, kuhinje i radne sobe.

Zaštita od sunca

Zebra zavese takođe pružaju odličnu zaštitu od sunca. Dvostruka tkanina omogućava regulisanje količine svetlosti koja ulazi u sobu, što može pomoći u očuvanju nameštaja, tepiha i drugih stvari koje mogu biti izložene suncu. Ovo je posebno korisno u sobama koje su izložene sunčevim zracima tokom većeg dela dana.

Izgled i estetika

Zebra zavese su takođe izuzetno privlačne i mogu dodati elegantan i moderan izgled vašem domu. Postoje mnoge vrste Zebra zavesa koje se razlikuju po bojama, dezenima i materijalima. To znači da ćete lako pronaći Zebra zavese koje će se savršeno uklopiti u vaš enterijer.

Kako odabrati prave Zebra zavese

Kada birate Zebra zavese za svoj dom, trebali biste uzeti u obzir nekoliko faktora kako biste osigurali da dobijete prave zavese.

 • Veličina
  Prvo što treba razmotriti je veličina vašeg prozora. Zebra zavese su dostupne u različitim veličinama, pa je važno izabrati zavese koje odgovaraju vašem prozoru. Zebra zavese se rade po meri tako što stručan tim Mega Concept-a poseti vašu lokaciju i uzme tačne mere.
 • Materijal
  Zebra zavese se najčešće prave od poliestera. Svako zebra platno je antistatičko što znači da ne skuplja prašinu i izuzetno je lako za održavanje. Možete ih brisati vlažnom tkaninom.
 • Boja i dezen
  Zebra zavese su dostupne u mnogim bojama i dezenima, pa treba odabrati zavese koje će se najbolje uklopiti u vaš enterijer. Ako niste sigurni koje boje ili dezena da izaberete, uvek možete potražiti savet stručnog tima Mega Concept-a.

Kako montirati Zebra zavese

Montaža Zebra zavesa je relativno jednostavna, ali postoje neke stvari koje treba imati na umu kako bi se osigurala pravilna instalacija.

Korak 1: Merenje prozora

Prvi korak u montaži je merenje vašeg prozora. Tim montera Mega Concept-a će izmeriti širinu i visinu prozora (otvora) kako bismo osigurali da zebra zavese idealno odgovaraju veličini Vašeg prozora.

Korak 2: Priprema prozora

Pre montaže zebra zavesa, trebalo bi da pripremite prozor. To znači da bi trebalo da uklonite sve stare zavese ili zavese koje su već instalirane. Takođe biste trebali da očistite prozor i okvir kako biste uklonili prašinu i nečistoće.

Korak 3: Montaža nosača

Nakon pripreme prozora, sledeći korak je montaža nosača za Zebra zavese. Nosači treba da se postave na gornji deo prozora ili iznad otvora (na zid ili na plafon) i trebalo bi da se postave na rastojanju koje odgovara širini vaših Zebra zavesa.

Korak 4: Montaža zavesa

Kada su nosači postavljeni, sledeći korak je montaža Zebra zavesa. Trebalo bi da provučete zavese kroz nosače i da ih zakačite za zid. Sve ovo može da uradi i Mega Concept za Vas.

Korak 5: Podešavanje zavesa

Nakon što su zavese postavljene, trebalo bi da ih podešavate kako biste dobili željeni efekat. Možete podesiti količinu svetlosti koja ulazi u prostoriju tako što ćete podizati ili spuštati zavese pomoću pvc lančića ili uz pomoć daljinskog upravljača ukoliko zebra zavese imaju u sebi integrisan motor. Takođe možete podesiti položaj traka kako biste dobili željeni izgled.

Zebra zavese su odličan izbor za svaki dom, jer su prilagodljive, pružaju odličnu zaštitu od sunca i dodaju moderan izgled vašem enterijeru. Prilikom odabira i montaže Zebra zavesa, važno je uzeti u obzir veličinu prozora, materijal, boju i dezen. Montaža Zebra zavesa je relativno jednostavna, ali važno je pratiti korake kako bi se osigurala pravilna instalacija.

Najčešća pitanja i odgovori FAQS

 1. Koliko koštaju Zebra zavese? Cene Zebra zavesa variraju u zavisnosti od veličine prozora, materijala i kvaliteta zavesa.
 2. Koliko dugo traju Zebra zavese? Kvalitetne Zebra zavese mogu trajati do nekoliko godina uz pravilno rukovanje i održavanje.
 3. Kako se čiste Zebra zavese? Zebra zavese se mogu čistiti usisivačem sa četkom ili četkom za prašinu kako bi se uklonila prašina i nečistoće.
 4. Ukoliko su zavese zaprljane, mogu se očistiti vlažnom krpom. Važno je ne koristiti preteranu količinu vode ili hemikalija koje mogu oštetiti materijal zavesa.

Mega Concept radnje su idealno mesto za kupovinu zebra zavesa koje će Vašem domu dati moderan i elegantan izgled. Naša ponuda obuhvata širok asortiman boja i dezena kako biste mogli da izaberete onaj koji vam najviše odgovara. Sve naše zavese su visokog kvaliteta, izrađene od najboljih materijala i dostupne po veoma povoljnim cenama. Naši stručni prodavci će vam rado pomoći u odabiru i savetovati vas oko najbolje opcije za vaše potrebe. Posetite nas i uverite se zašto su naše zebra zavese pravi izbor za vas!