rolo zavese

ZAVESE | ROLO ZAVESE


 

Rolo zavese

Rolo zavese su poslednjih godina doživele ekspanziju na svetskom i domaćem tržistu, i kao takve su postale jedan od najefikasnijih i najpraktičnijih mehanizama za zaštitu od sunca. Ono što je umnogome uticalo na njihovu popularnost je jednostavnost upotrebe i održavanja, a sve veći izbor boja i dezena. Sastoje se od platna i mehanizma za upravljanje. Kada je reč o mehanizmu, sistem podizanja može biti pomoću lančica ili putem daljinskog upravljanja i elektromotora. Mogu da se montiraju u plafon, na zid iznad prozorskog ili balkonskog otvora ili na samu stolariju.

Idealno i moderno rešenje za opremanje dnevne sobe, kancelarije, restorane i hotele. U našoj ponudi možete pronaći i moderne i ekskluzivne tapete koje se savršeno uklapaju sa izabranim rolo zavesama pružajući dodatni dekor vasem ambijentu.

Našim kupcima nudimo bogat asortiman raznih vrsta materijala, kao što su black-out platna, dan noc zavese koje služe za potpuno zamračenje i zaštitu od sunca, screen materijale koji mogu biti različite debljine i razlicitih nivoa propustljivosti svetlosti i transparentna platna.

Rolo zavese su odlično rešenje kako za poslovne prostore, (banke, kafiće, restorane, hotele, javne ustanove…) tako i za stambene prostore. U odnosu na klasične zavese karakteriše ih anti-alergeno svojstvo, ne skupljaju prašinu i mirise, pa su umnogome lakse za održavanje.

Praktično, efikasno, moderno!

Blackout platna – karakteristike i prednosti

Blackout rolo zavese su osmišljene tako da u potpunosti sprečavaju prodor svetlosti u prostoriju ili da pruže maksimalnu privatnost. Blackout platna, dan noć zavese su zbog toga odličan izbor za prostorije kao što su spavaća soba, gde je potrebna apsolutna zamračenost ili za prostorije koje želimo da od neželjenih pogleda kao što su prozori blizu ulice ili na nižim spratovima zgrada. Pored navedenog, ova platna imaju u određenoj meri i termoizolacione osobine budući da potpuno blokiraju sunčeve zrake, sprečiće pregrevanje prostorije leti. Zimi mogu u određenoj meri sprečiti gubitak toplote zbog karakteristike materijala od koga su napravljene. Poseban plus za odabir blacout platna u urbanim mestima je to što mogu izolirati i spoljašnju buku, i omogućiti vam mir da se lepše i prijatnije osećate u svom domu. Kada je u pitanju dizajn, ne morate da pravite kompromis jer su ova platna dostupna u različitim bojama kako bi podržala svačiji stil i uklopila se u različite vrste enterijera.

Transparentna platna- karakteristike i prednosti

Transparentne rolo zavese su osmišljene tako da dozvoljavaju da dnevna svetlost prolazi kroz prozorsko okno, što će vašu prostoriju održati svetlom. Ovo je jako bitno ako želite da imate prirodnu svetlost u prostoriji, iz mnogo razloga kao što su održavanje biljaka ili ako je sam prozor pozicioniran na strani koja ne dobija mnogo svetlosti tokom dana, ako je u pitanju mala prostorija pa želite vizuelni efekat da je prostranija, ili pak ako jednostavno volite da uživate u kafi na dnevnoj svetlosti a u privatnosti svog doma. Ovo je izvodljivo jer iako su transparentna, ova platna pružaju određen stepen privatnosti jer sprečavaju potpuni pogled od spolja. Ukoliko vam je ova karakteristika bitna, posavetujte se sa našim stručnim timom jer nivo privatnosti koje vam ove rolo zavese mogu pruziti može da varira u zavisnosti od dezena i materijala. Transparentna platna su pored navedenih funkcionalnih karakteristika i odličan dekorativni element u prostorijama. Izaberite u svom stilu i dodajte mekoću, moderan izgled ili notu elegancije vašem postojećem ili budućem dizajnu.

Screen platna- karakteristike i prednosti

Screen rolo platna su osmišljena tako da pružaju najveću kontrolu nad svetlosti koja prolazio u prostoriju, omogućavajući vam izbor da filtrirate i prilagodite nivo svetla koji želite u prostoriji. Ovo je jako korisno jer možete da smanjite odsjaj na uređajima poput televizora, kompjutera i projektora i samim tim poboljšate vidljivost i omogućite sebi prijatniji rad ili potpunije uživanje. Screen platna neće zakloniti pogled sa prozora, što je korisno ako imate lep pogled na spolja ili u poslovnom prostoru gde želite zadržati kontakt s okolinom. Ova platna su odličan izbor za poslovni prostor zbog svega navedenog, a dodatni plus je poboljšanje vidljivosti i poboljšana radna produktivnost zaposlenih tako što ćete stvoriti udobnije radno okruženje, kao i smanjenje potrošnje električne energije za osvetljenje. Sa velikim brojem dostupnih boja i dezena ova platna mogu da dodaju profesionalan i elegantan izgled poslovnom prostoru, i doprineti estetskom doživljaju ostavljajući dobar utisak na klijente i posetioce.

Zašto izabrati Mega Concept rolo zavese?

Mega Concept rolo zavese su odličan izbor za sve koji traže kvalitetne, moderne i funkcionalne rolo zavese. Evo nekoliko razloga zašto biste trebali izabrati Mega Concept rolo zavese:
  • Lagerska kolekcija: veliki izbor materijala i tekstura za rolo zavese se nalazi na lageru Mega Concept-a po čemu smo jedinstveni i prepoznatljivi na tržištu, a što garantuje brzu isporuku našim kupcima.
  • Kvalitetan materijal: Mega Concept rolo zavese su izrađene od najkvalitetnijih materijala, 100% poliester, koji su dugotrajni i otporni na habanje. Materijali su pažljivo birani kako bi se postigao savršen balans između izgleda i funkcionalnosti.
  • Funkcionalni mehanizmi: Mega Concept rolo zavese dolaze sa vrhunskim mehanizmima za upravljanje, koji su lagani za korišćenje i izuzetno pouzdani. Mehanizmi su dizajnirani tako da se mogu lako montirati i održavati.
  • Moderni dizajn: Mega Concept rolo zavese dolaze u modernim i elegantnim dizajnima, koji se savršeno uklapaju u bilo koji enterijer. Dostupne su u velikom broju boja i dezena, tako da će svako moći da pronađe nešto po svom ukusu i opremi svoj prostor po zamišljenoj ideji..
  • Pristupačna cena: Iako su Mega Concept rolo zavese visokog kvaliteta, cena im je i dalje pristupačna. Mega Concept nudi izuzetno dobar odnos kvaliteta i cene, tako da će svako moći da priušti sebi kvalitetne i moderne rolo zavese koje će dugo trajati i krasiti vaš prostor.
Ako tražite moderne, funkcionalne i kvalitetne rolo zavese, Mega Concept je odličan izbor.
Sa visokokvalitetnim materijalima, funkcionalnim mehanizmima i modernim dizajnom, ove rolo zavese će zadovoljiti sve vaše potrebe. A uz pristupačnu cenu, nećete morati da se brinete o vašem budžetu. 

Rolo zavese su vrlo popularne zbog svoje praktičnosti i jednostavnosti. Mogu se vrlo lako montirati i koristiti, a njihov moderni izgled pristaje gotovo svim vrstama enterijera.

Kada razmišljate o kupovini rolo zavesa, postoje neki faktori na koje biste trebali obratiti pažnju kako biste odabrali pravu vrstu za svoj enterijer. Evo nekoliko stvari koje bi vam mogle biti korisne pri odabiru rolo zavesa:
  1. Materijal
Jedan od prvih faktora na koje biste trebali obratiti pažnju je materijal od kojeg su izrađene rolo zavese. Postoje različite vrste materijala koji se koriste za izradu rolo zavesa, a svaki od njih ima svoje prednosti.

Materijal koji se najčešće koristi je poliester. Karakteriše ga čvrstoća i otpornost na habanje i vlagu, što ga čini idealnim za široku upotrebu u enterijeru. Ovaj materijal je antistatičan što omogućava lako održavanje jer se ne skuplja prašina.
  1. Boja i dezen
Kada odaberete materijal za svoje rolo zavese, sledeći korak je odabir boje i dezena. Boja i dezen rolo zavesa mogu uticati na celokupan izgled vašeg enterijera, stoga birajte pažljivo.

Ako vaš enterijer ima jednostavan dizajn, možda biste želeli odabrati rolo zavese u nekoj jarkoj boji ili sa zanimljivim dezenom koji će ih istaći. Sa druge strane, ako vaš enterijer već ima dosta boja i dezena, možda biste želeli odabrati neke neutralne tonove ili jednobojne rolo zavese.
  1. Veličina
Kada odaberete rolo zavese, vrlo je važno da obratite pažnju na njihovu veličinu. Velike rolo zavese mogu izgledati preveliko i pretrpano u manjim prostorima, dok premale rolo zavese neće pružiti dovoljno privatnosti i zaštite od sunca.

Najbolji način za određivanje veličine rolo zavesa je merenje prozora na koji će se one montirati kao i pozicije na zidu.
  1. Dodatne opcije
Kada odaberete rolo zavese, razmislite o dodatnim opcijama koje vam mogu biti korisne. Na primer, neke rolo zavese imaju specijalne mehanizme koji se upravljaju pomoću motora i daljinskog upravljača. Takođe postoji mogućnost da se mehanizmom rukuje i putem telefonske aplikacije.

Ukratko, rolo zavese su vrlo praktičan i moderan izbor za dekoraciju vašeg enterijera.
Pri odabiru rolo zavesa, obratite pažnju na materijal, boju i dezen, veličinu i dodatne opcije koje mogu biti korisne za vaše potrebe. Sa pravim izborom, rolo zavese će vam pomoći da stvorite savršen ambijent.

 Izaberite Mega Concept rolo zavese i uživajte u dizajnu, eleganciji i kvalitetu.